'Ajax had geen plan en ik verdiende niets, dus ik moest aan m'n inkomen denken'

'Ajax had geen plan en ik verdiende niets, dus ik moest aan m'n inkomen denken'

15-11-2017 14:54
22

Ajax nam afgelopen zomer afscheid van Anderson Lopez. Het achttienjarige talent, die naar AS Monaco vertrok, had daar twee redenen voor: Ajax had geen plan met hem én hij wilde geld gaan verdienen.

"Bij Ajax zag ik gewoon geen toekomst en ze hadden geen duidelijk plan met mij, bij Monaco schotelden ze mij wel meteen een duidelijk plan voor", vertelt Lopez aan Ajax Showtime. "Bij Ajax voelde ik mij op een gegeven moment niet meer zo gewaardeerd."

"Daarnaast kom je op een leeftijd dat je moet nadenken wat je wilt in de toekomst. Je bent 18 en verdient niets, maar je bent wel 24/7 bij de club hard aan het werk. Je moet dan toch aan een inkomen gaan denken, ook om je ouders waar het moet te helpen."

Lopez maakte de overstap naar Monaco, dat hem in zijn eerste seizoen uitleent aan Cercle Brugge. In België herstelt hij van een kruisbandblessure. "Ik heb echt een super tijd gehad bij Ajax en heel veel geleerd als speler én als persoon. Maar ik voelde gewoon dat ik geen toekomst had in Amsterdam", besluit Lopez.