'Roberto Carlos zei dat ik hem moest bellen voor kaartjes van Real Madrid'

'Roberto Carlos zei dat ik hem moest bellen voor kaartjes van Real Madrid'

15-11-2017 16:19
5

RKC-middenvelder Hans Mulder heeft een bijzondere carrière achter de rug. De dertigjarige Amsterdammer met Spaanse roots speelde in Denemarken, Spanje en India, voordat hij deze zomer in Waalwijk neerstreek.

Mulder bewaart zijn mooiste herinneringen aan zijn tijd in India, waar hij als speler van Delhi Dynamos de kleedkamer deelde met spelers als Alessandro Del Piero, Roberto Carlos, John Arne Riise en Florent Malouda. "Het waren prima gasten, ik had het voor geen goud willen missen. Normaal gesproken zou ik met mijn kwaliteiten natuurlijk nooit met die gasten kunnen voetballen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

De middenvelder trok veel op met Roberto Carlos. "Hij had wat moeite met de taal en ik sprak net als hij Spaans, dus ik kon het goed met hem vinden. De rest van de teamgenoten konden door de taalbarrière lastig contact met hem krijgen (…) Toevallig heb ik Roberto Carlos dit jaar nog gefeliciteerd met zijn verjaardag. Hij zei dat ik maar een belletje moest geven als ik kaartjes wil voor Real Madrid. Dat zijn leuke dingen."

Ook aan Del Piero bewaart Mulder alleen maar goede herinneringen. "Ik was altijd al fan van hem. Alessandro is daarnaast een geweldige gozer. Niet arrogant, altijd tijd voor een praatje. Hij probeerde op trainingen iedereen te helpen. Een speciaal persoon. Ondanks zijn leeftijd kon hij nog altijd geweldig voetballen. Je zag gewoon bij zijn aannames dat hij een geniale voetballer is."