Derksen heeft boodschap voor Nederlands elftal: Bullshit! Nooit aan beginnen

Derksen heeft boodschap voor Nederlands elftal: "Bullshit! Nooit aan beginnen"

16-11-2017 08:13
33

Een toernooi met landen die zich niet hebben gekwalificeerd voor het WK: Johan Derksen vindt dat het Nederlands elftal daar niet aan moet beginnen. Hij maakt het plan van de Amerikaanse voetbalbond met de grond gelijk.

De VS wil komende zomer een toernooi organiseren met landen die zich niet hebben gekwalificeerd voor het WK in Rusland. Daar zouden onder andere Nederland, Italië, Ghana en Chili aan mee moeten doen, maar Derksen vindt het een slecht idee. "Bullshit! Nooit aan beginnen", is Derksen duidelijk voor de camera van Powned. "Daar willen wij niet bij horen. We zijn wel losers, maar dat geven we niet toe. Die rare Amerikanen ruiken weer geld. Nooit aan beginnen. Dan haal je jezelf door de stront."

Sportjournalist Frits Barend is het niet met Derksen eens en laat een ander geluid horen. "Een geniaal idee. Het lijkt me een fantastisch toernooi waar ik me ontzettend op zou verheugen. Het is een leuke afleiding voor het Nederlands elftal", aldus Barend, die geen reden ziet om zich ineens in het Oranje te hijsen. "Dat toernooi stelt natuurlijk geen reet voor."

Derksen krijgt de mening van Barend te horen. "Denkt Frits dat hij daar ook nog wat aan kan verdienen dan? Het is al erg genoeg dat we er niet bij zijn, maar je moet nooit aan zo'n toernooi met losers deelnemen. Kom op zeg, waar is je trots?"