Nijland ziet transferinkomsten als reddingsboei Groningen: 'Zijn ster is rijzende'

Nijland ziet transferinkomsten als reddingsboei Groningen: 'Zijn ster is rijzende'

16-11-2017 08:05
10

FC Groningen sloot het seizoen 2016/'17 in financieel opzicht af met een negatief resultaat. De Noorderlingen moesten 1,4 miljoen euro bijpassen uit het eigen vermogen. Directeur Hans Nijland vestigt zijn hoop op transferinkomsten.

Groningen maakte woensdag de financiële cijfers bekend. De club dreigt bovendien ook in 2018 op een tekort af te stevenen, deze keer zelfs van 2,2 miljoen euro. "Als er tot en met 30 juni volgend jaar niets gebeurt, teren we hard in", zegt Nijland tegen het Dagblad van het Noorden. "Maar ik acht het niet erg waarschijnlijk dat we tot en met medio volgend jaar geen extra inkomsten, bijvoorbeeld uit transfergelden, binnenkrijgen."

"Er zijn tot die tijd nog twee transferperiodes te gaan, de komende winterse transferperiode en die na het huidige seizoen", aldus Nijland. "Daarin kan van alles gebeuren. Wij profiteren bijvoorbeeld mee van een eventuele transfer van Virgil van Dijk bij Southampton. Het verhaal Mimoun Mahi is bekend. Die gaat overigens, zoals eerder gesteld, niet voor een appel en een ei weg."

Nijland benadrukt dat Groningen nog niet met 'de rug tegen de muur staat'. "En dan hebben we ook nog een speler in de gelederen als Sergio Padt, wiens ster rijzende is en voor wie er zomaar belangstelling zou kunnen ontstaan."