'Alle ogen gericht op Russen: vooruitgeschoven post beslist over Allach-opvolging'

'Alle ogen gericht op Russen: vooruitgeschoven post beslist over Allach-opvolging'

16-11-2017 09:08
12

De finale beslissing over de aanstelling van een nieuwe technisch directeur bij Vitesse is niet in handen van algemeen directeur Joost de Wit. De Russisch-Oostenrijkse commissaris Yevgeni Merkel moet zijn goedkeuring verlenen.

Dat meldt de Gelderlander. De speurtocht van Vitesse volgt op het vertrek van Mohammed Allach naar Maccabi Haifa. In Arnhem is Marc van Hintum naar voren geschoven, maar de Brabander is slechts een tussenpaus. Hij wil hoofdscout blijven. Vitesse hoopt na de jaarwisseling een opvolger aan te stellen. Alle ogen zijn daarbij gericht op de Russen binnen de club.

Merkel is als voorzitter van de raad van commissarissen de vooruitgeschoven post van clubeigenaar Alexander Tsjigirinski. Hij zetelt samen met Valeri Oyf in het bestuursorgaan. De commissaris heeft met het mandaat vanuit Moskou het finale woord. Merkel maakte in 2013 bij de komst van Allach nog gebruik van zijn eigen headhuntersbedrijf, Excelion. Dat is nu niet aan de orde.

"De situatie van 2013 is niet te vergelijken met Vitesse nu", verklaart De Wit. "De club heeft grote stappen vooruit gemaakt. We hebben zeer kundige mensen in dienst. Wij kennen de markt." Vitesse stelt nu eerst een profielschets op. "Die kan afwijken van de vorige", aldus De Wit. "Er liggen nu wellicht heel andere wensen. Pas als de profielschets af is, kunnen we ook echt het veld in."