'Mijn vrouw zegt altijd: De Kuip is jouw thuis en dit jouw tweede huis. Zo is het'

'Mijn vrouw zegt altijd: De Kuip is jouw thuis en dit jouw tweede huis. Zo is het'

16-11-2017 18:07
11

Gerard Meijer is vijftig jaar lang verzorger van Feyenoord geweest en wil nog altijd betrokken zijn bij de Rotterdammers. Na zijn afscheid in 2009 is Meijer verder gegaan als officiële ambassadeur van Feyenoord.

Zo bezocht de iconische oud-verzorger begrafenissen van supporters. "Soms had ik vijf begrafenissen in een week, door heel het land. Ik kreeg daar elke keer een tik van, zat elke keer te huilen. Het werd bijzonder op prijs gesteld door de mensen als ik een begrafenis bezocht, maar elke keer hield ik er zelf iets aan over. Het was altijd aangrijpend. Eric Gudde, onze vorige algemeen directeur, zei ook: Het is niet goed voor je. Op een gegeven moment kon ik er niet meer tegen en moest ik ermee stoppen", laat Meijer weten aan Helden.

Wedden

Meer odds

Meijer zelf hoopt nog jarenlang actief te blijven voor de Rotterdammers. "Mijn vrouw zegt altijd: De Kuip is jouw thuis en waar wij wonen is jouw tweede huis. Zo is het ook. Ik zit potverdorie 58 jaar bij deze club, er zijn momenten dat ik het zelf niet geloof", aldus de Feyenoord-ambassadeur. "Ik zou alleen ook nu nog niets anders willen dan hier in De Kuip rondlopen. Hier ben ik onder de mensen, heb ik wat om handen en blijven mijn hersenen bezig. Dus als je zegt dat Feyenoord mij in leven houdt, dan zit daar wel een kern van waarheid in."