'Misschien wil Van de Beek wel weg bij de club waar hij het allemaal meemaakte'

'Misschien wil Van de Beek wel weg bij de club waar hij het allemaal meemaakte'

16-11-2017 21:03
12

Menno Pot vraagt zich af of Donny van de Beek weg wil bij Ajax, vanwege het drama rond Abdelhak Nouri. De journalist en Ajax-fan van Het Parool heeft te doen met de twintigjarige Ajacied.

Van de Beek maakte dinsdag zijn debuut voor het Nederlands elftal en na afloop ontving hij zijn 'haasje'. Bij het rondje langs de pers kwamen ook de onvermijdelijke Appie-vragen langs. 'Zodra het over Nouri gaat, moet Donny voelen wat we allemaal een beetje voelen, maar dan veel sterker: Appie is er nog, hij leeft, maar tegelijkertijd is hij er toch niet', schrijft Pot in Het Parool.

'Wanneer komt het moment dat hij niet meer geacht wordt elk mooi moment aan Appie op te dragen? Wanneer kan hij door? Wanneer komt de echte vreugde terug? Donny is 20 jaar oud, ik snap hem, hij heeft er recht op', aldus Pot.

Pot sluit zelfs niet uit dat Van de Beek weg wil bij Ajax, vanwege de gebeurtenis rond Nouri. 'Misschien wil 'Maradonny' wel een schone lei, dacht ik ineens. Misschien wil hij weg bij de club waar hij het allemaal meemaakte, zeker omdat de halve ploeg weg wil, omdat de magie van het voorjaar is verdwenen en niemand nog gelooft dat het weer kan worden zoals het een halfjaar geleden was. Misschien is het allemaal projectie. Ik hoop het.'