Grote Vitesse-zoektocht gestart: Daarbij heeft een Nederlander de voorkeur

Grote Vitesse-zoektocht gestart: "Daarbij heeft een Nederlander de voorkeur"

17-11-2017 08:23
13

Vitesse geeft de voorkeur aan een Nederlander die Mo Allach op moet volgen als technisch directeur bij de Arnhemmers. Hoofdscout Marc van Hintum is naar voren geschoven om de technische lijnen uit te zetten tot er een opvolger is.

Van Hintum heeft een stem in de benoeming van een nieuwe technisch directeur, maar die is niet bepalend. "Ik bekleed mijn functie, zoals het betaamt", zegt hij in De Gelderlander. "Samen met de algemeen directeur, de raad van commissarissen, de andere scouts en verschillende club- mensen wordt uiteindelijk de nieuwe technisch directeur benoemd. Daarbij heeft een Nederlander de voorkeur, maar is kwaliteit altijd leidend. En dan ga ik weer onder hem werken als hoofdscout, ja. Dat is wel de bedoeling."

Het is de bedoeling dat er rond de jaarwisseling een opvolger van Allach komt, die naar Maccabi Haifi is vertrokken. "We gaan uit van een rustige winterse transferperiode. Vitesse wil geen grote, revolutionaire zaken doen. Vervolgens kan ik de nieuwe directeur inwerken, zodat Vitesse klaar is voor de zomer. Ik zal daarmee ook niet ineens terugvallen in mijn rol als hoofdscout. Ik ben tot het einde van het seizoen benoemd en zal me nadrukkelijk met het voetbaltechnische beleid blijven bezighouden."