'Ik voetbal om geld te verdienen, ik snap niet waarom dat vloeken is'

'Ik voetbal om geld te verdienen, ik snap niet waarom dat vloeken is'

17-11-2017 09:42
16

Stanley Elbers draait een verdienstelijk seizoen met Excelsior in de Eredivisie en droomt van voetballen in het buitenland. De 25-jarige aanvaller denkt echter niet zozeer aan grootmachten als FC Barcelona en Real Madrid.

"Onmogelijk natuurlijk. Maar nee, ook totaal niet mijn droom. Ik voetbal om geld te verdienen", zegt Elbers tegen Voetbal International. "Profvoetbal is puur werk. Als ik er niet zo veel mee zou kunnen verdienen, zou ik direct stoppen en lekker gaan zaalvoetballen of in een amateurteam plezier maken. Ik snap niet waarom dat vloeken is, als je dat hardop zegt."

"Als je altijd geld hebt gehad, is het gemakkelijk om te zeggen dat het geen drijfveer moet zijn", vervolgt Elbers. "Ik heb mijn ouders allebei keihard zien werken. Ik weet hoe het is het niet altijd breed te hebben. Dus als ik daar aan de overkant meer kan verdienen, ga ik dáár werken."

Elbers ziet voetbal niet als doel, maar als middel. "Om een aantal huizen te kopen en dan relaxed te leven. Dát is mijn doel. Veel reizen, dat noem ik een relaxed leven. Dat is geen luxe, hè. Ik hoef geen luxe. Op mijn roadtrip door Amerika leefde ik in mijn auto en in motels. Voor mij is een relaxed leven: kunnen doen wat ik wil."