Sombere vooruitzichten Clasie: Daar moeten we gewoon eerlijk in zijn

Sombere vooruitzichten Clasie: "Daar moeten we gewoon eerlijk in zijn"

17-11-2017 12:58
24

Jordy Clasie belandde eind augustus in de zoektocht naar meer speelminuten bij Club Brugge. Een succes is dat nog niet. De van Southampton gehuurde middenvelder speelde pas dertig competitieminuten en teamgenoot Ruud Vormer verwacht niet dat daar snel verandering in gaat komen.

Vormer stelt dat Clasie niet meteen hoeft te hopen op een basisplaats. "Hoe het nu staat, zit hij denk ik niet dicht een basisplaats aan", zegt de Club Brugge-aanvoerder tegen Voetbal Inside over Clasie. "Daar moeten we gewoon eerlijk in zijn. Het draait op het middenveld en we winnen. Maar ik denk wel dat Clasie zijn kans zal krijgen, er vallen ook genoeg gele kaarten bij ons."

Vormer kan zich wat dat betreft goed verplaatsen in Clasie, die hem nota bene bij Feyenoord uit de basis hield. "Clasie moet gewoon rustig blijven. Wat ik bij Feyenoord had, daar zit hij nu een beetje in. Maar ik ben toen altijd hard blijven werken en daarom kon ik ook naar Club Brugge. Als ik niets had gedaan bij Feyenoord, kwam er ook geen Brugge hoor."

Lees ook: "Wat mij betreft speel ik volgend seizoen bij Feyenoord"