Feyenoord-ziekenboeg stroomt leeg: Hij heeft een goede tijd in Brazilië gehad

Feyenoord-ziekenboeg stroomt leeg: "Hij heeft een goede tijd in Brazilië gehad"

17-11-2017 13:52
3

Kenneth Vermeer, Sven van Beek en Bart Nieuwkoop keren voor het thuisduel met VVV-Venlo terug in de selectie van Feyenoord. Dat heeft Giovanni van Bronckhorst bevestigd.

Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin zitten nog niet tegen een rentree aan. Het geblesseerde verdedigingsblok heeft nog een paar weken nodig. "Van der Heijden maakt goede stappen, Botteghin heeft een goede tijd in Brazilië gehad. Hij is fris teruggekomen, staat deze week weer op het veld", vertelt Van Bronckhorst op de persconferentie, opgetekend door RTV Rijnmond.

Wedden

Meer odds

De kans dat Renato Tapia zaterdag rust krijgt is groot, zegt Van Bronckhorst. De verdediger keert vrijdagavond pas terug van interlandverplichtingen. Met Peru pakte hij het allerlaatste WK-ticket. "We nemen geen risico met hem", zegt Van Bronckhorst. Over Van Beek: "Hij is goed teruggekomen, misschien sterker dan de vorige keer toen hij geblesseerd was. Maar we moeten rekening houden met zijn belasting."

De Feyenoord-trainer is blij met de internationals die zich hebben geplaatst voor het WK (naast Tapia ook Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat). "Ze zorgen zeker voor positieve energie in de groep. Ze hebben het allemaal gehaald, daar ben ik blij mee. Het spelen van een WK is iets speciaals. Zeker in de wedstrijden wanneer er euforie is en je weet te kwalificeren. Dat geeft een goed gevoel."