De Ligt prefereert Barcelona: Wel een leuke vraag natuurlijk om te stellen

De Ligt prefereert Barcelona: "Wel een leuke vraag natuurlijk om te stellen"

17-11-2017 16:48
10

Als Matthijs de Ligt de clubs voor het uitkiezen heeft in Spanje, dan kiest hij voor FC Barcelona. Dat zegt de Ajax-verdediger tegen FOX Sports.

De Ligt liet zich onlangs ontvallen dat hij liever Mister Ajax wordt dan bankzitter bij Barcelona. "Kijk, ik heb een dilemma voorgelegd gekregen en dan moet je daarop reageren", reageert de achttienjarige Ajacied. "Ik heb dat toen gezegd en daar blijf ik wel bij."

Wedden

Meer odds

De laatste weken wordt De Ligt aan de lopende band gelinkt aan een transfer naar Barcelona en ook Borussia Dortmund. "Ik blijf er gewoon rustig onder. Er worden allemaal dingen geschreven, maar zolang ik niets hoor en niets hoef te horen, waarom zou ik me er druk om maken?"

"Natuurlijk, het streelt iedere speler wel als die in verband wordt gebracht met grote clubs. Bij mij is dat niet anders. Maar het maakt niet uit, ik speel nog steeds voor Ajax en ben nog steeds heel erg blij hier."

Op de vraag wat zijn favoriete Spaanse club is, antwoordt De Ligt met een lach: "Dan denk ik wel Barcelona. Het voetbal, de connectie met Ajax van vroeger... Maar ja, het maakt eigenlijk helemaal niet zoveel uit. Het is wel een leuke vraag natuurlijk om te stellen."