Heftig verhaal van voormalige Arsenal-vedette: Vaak aan zelfmoord gedacht

Heftig verhaal van voormalige Arsenal-vedette: "Vaak aan zelfmoord gedacht"

17-11-2017 17:20
3

Hoewel Emmanuel Adebayor furore heeft gemaakt bij Arsenal en ook nog bij onder meerTottenham Hotspur en Real Madrid heeft gespeeld, kijkt de Togolees niet met een voldaan gevoel terug op zijn voetbalcarrière. De inmiddels 33-jarige spits heeft veel moeite gehad met de druk die op hem is uitgeoefend.

Deze was vooral afkomstig van diverse familieleden, die uit waren op zijn geld. "Het is moeilijk wanneer je hard werkt om je familie te onderhouden en ze nog steeds tegen jou zijn. Ik heb al vaak mijn telefoonnummer veranderd zodat ze me niet kunnen bereiken", aldus Adebayor in gesprek met So Foot. "Ik raakte bij Tottenham ooit geblesseerd en was net bezig met mijn MRI-scan. Toen belde iemand mij om te vragen of ik het schoolgeld van zijn kinderen kon betalen. Vraag me dan op zijn minst eerst hoe het gaat!"

Adebayor stelt dat hij serieuze mentale problemen heeft overgehouden aan zijn carrière. "Ik heb dit nooit aan iemand verteld, maar ik heb zo vaak aan zelfmoord gedacht. Het is verschrikkelijk dat het zo ver heeft kunnen komen, maar ik ben erg opgelucht dat ik er nu over kan praten."