Van den Brom haalt aanvaller weer terug: 'Door wat ik van hem zie'

Van den Brom haalt aanvaller weer terug: 'Door wat ik van hem zie'

17-11-2017 22:52
4

Fred Friday neemt zondag tegen Roda JC de plek van de geschorste Wout Weghorst in bij AZ. Trainer John van den Brom zegt dat de aanvaller zijn kans zelf afgedwongen heeft. De afgelopen weken moest Friday zich melden bij Jong AZ. Daar maakte hij zeven goals in zes duels.

"Buiten die doelpunten zijn ook de minuten die hij bij Jong AZ gemaakt heeft belangrijk", aldus Van den Brom op de persconferentie. "Daardoor heeft hij geen gebrek aan wedstrijdritme en kan hij er nu meteen staan. Ik vind dat Fred er klaar voor is. Dat zeg ik niet alleen op basis van zijn duels bij de beloften maar ook door wat ik tijdens de trainingen zie."

AZ kiest ervoor om zaterdagmiddag al af te reizen naar Kerkrade. Dat heeft te maken met de lange afstand. Na de training in Zaanstad gaan we de bus in. Dan kijken we daar 's avonds in een hotel voetbal op televisie en bereiden we ons de dag erna rustig voor op Roda. Het is niet prettig om op de wedstrijddag zelf drie uur heen en drie uur terug in de bus te zitten", aldus Van den Brom.