Van der Sar reageert op interesse: 'Of hij topper wordt in Europa moet blijken'

Van der Sar reageert op interesse: 'Of hij topper wordt in Europa moet blijken'

18-11-2017 07:41
9

Ajax is nog nauwelijks bekomen van de zomerse transferperiode, of de interesse voor de spelers begint weer toe te nemen richting de winter. Algemeen directeur Edwin van der Sar reageert op de belangstelling in Matthijs de Ligt, André Onana en Kasper Dolberg.

"Heel frustrerend, maar toch ook weer een signaal dat we goede spelers in huis hebben", zegt Van der Sar in een interview in Het Parool. "Bij die jongens zelf moet de focus liggen op presteren en winnen. Ik weet niet in hoeverre spelers blijven hangen in een goed vorig seizoen of dat ze bij tegenslagen over de rand kijken om te zien waar het gras misschien groener is. Ook vorig seizoen moesten we een paar drempels over voordat de spelers beseften dat ze samen iets konden bereiken, toen pas ontstond die flow. Wij hebben de afgelopen maanden een paar flinke klappen gekregen, de opbouw is moeilijk. We zullen opnieuw die drempels over moeten."

De Ligt staat in de belangstelling van FC Barcelona. "Dat zou te vroeg zijn", vindt Van der Sar. "We hebben een paar maanden geleden zijn contract verlengd met de intentie, en die is ook uitgesproken, om een aantal jaar hier te spelen. Matthijs krijgt het vertrouwen van ons. Of hij een topper wordt in Europa zal moeten blijken. De voortekenen zijn goed. Hij heeft de mentaliteit, investeert in zichzelf en hij heeft in Barry Hulshoff een oud-speler die hem al een tijd begeleidt. Alles wat hij proeft, neemt hij mee. Van de week sprak ik hem even langs het trainingsveld. En dan vraagt hij naar Manchester United. Niet omdat hij daar nou per se heen wil, maar omdat hij wil weten hoe het werkt bij zo'n club."