Faber krijgt trap na van vertrokken speler: Dan speel ik de bal liever terug

Faber krijgt trap na van vertrokken speler: "Dan speel ik de bal liever terug"

18-11-2017 07:54
19

Bryan Linssen vindt de manier waarop trainer Ernest Faber te werk gaat bij FC Groningen niet bevordelijk voor de prestaties. De coach wisselt te veel, aldus de aanvaller die afgelopen zomer Groningen voor Vitesse verliet.

"Je hebt als speler vertrouwen nodig om goed te presteren. Het is fijn als er duidelijkheid bestaat over het elftal dat speelt", zegt Linssen, die vrijdag ook al kritisch was over de 'groepjes' bij Groningen, in het Dagblad van Het Noorden. "Als voetballer krijg je dan het idee van: oké, ik kan een keer slecht spelen, maar ik blijf staan. Als je dat voelt, durf je een keer het risico te nemen om van dertig meter te schieten of iemand uit te spelen. Dan ga je ervoor. Maar als ik na drie mislukte acties weet dat ik een week later op de bank zit, kijk ik wel uit. Dan speel ik de bal liever terug, zodat er geen gevaar ontstaat. Daar krijg je slecht voetbal van."

"Met een professionele instelling heeft het omgaan met onzekerheid niets te maken", vindt Linssen, die zondag met Vitesse tegen zijn oude club speelt. "Wij zijn geen robots. Uit menselijk oogpunt moet je toch begrijpen dat het iets met een speler doet als je hem iedere keer wisselt of op een andere plek zet? Ik was bij FC Groningen ook niet altijd zeker van een basisplaats. Ik weet nog goed dat het vorig seizoen pas begon te draaien toen ik met Mimoun Mahi afsprak dat we alleen nog maar volle bak naar voren zouden gaan. Dat zeiden we ook tegen het middenveld. Vol gas naar voren toe. Toen ging het los. We werden samen dreigend, er ontstond iets. Het gevoel van: wij gaan scoren vandaag."