Ruzie Mahi-Veldwijk komt niet als verrassing: Bij FC Groningen zijn er groepjes

Ruzie Mahi-Veldwijk komt niet als verrassing: "Bij FC Groningen zijn er groepjes"

17-11-2017 18:15
19

De onrust binnen de spelersgroep van FC Groningen komt niet bepaald als een verrassing voor Bryan Linssen. De buitenspeler van Vitesse laat weten dat het vorig seizoen al niet boterde binnen de Groningse selectie, waar Linssen toen nog deel van uitmaakte.

"Bij FC Groningen zijn er groepjes. Vorig seizoen had je Reijnen, Drost, Van der Vlag en ik, dan waren er de Scandinavische jongens, het groepje Mahi en Idrissi. Zo was het verdeeld, ook buiten het veld", vertelt Linssen aan het Dagblad van het Noorden. De spanningen bereikten onlangs het kookpunt na een aanvaring tussen Mimoun Mahi en Lars Veldwijk. "Over de affaire tussen Mahi en Veldwijk kan ik niet veel zeggen, omdat ik niet precies weet wat er is voorgevallen. Wat ik wel weet, is dat het in het temperament van Mahi zit om emotioneel te reageren. Dat heeft met achtergrond te maken", aldus Linssen.

Bij zijn nieuwe club Vitesse is het volgens Linssen een stuk beter geregeld. "Ik ben beste vrienden met Thomas Bruns, kan goed met Remko Pasveer overweg, maar we zitten niet aan dezelfde lunchtafel. Bij het eten zijn onze rechtsback Fankaty Dabo en Tim Matavz mijn buren. Dat gaat op een heel natuurlijke manier. We zitten allemaal door elkaar heen. Daardoor blijf je in contact met jongens. Er ontstaat een klik, het zorgt voor eenheid. Het is een saamhorigheidsgevoel dat er bij FC Groningen vaak niet was."