'Verbeek was een ongelofelijke bemoeial. Hij had overal verstand van. Hoort erbij'

'Verbeek was een ongelofelijke bemoeial. Hij had overal verstand van. Hoort erbij'

18-11-2017 11:44
6

FC Twente-trainer Gertjan Verbeek neemt het zaterdagavond met zijn club op tegen sc Heerenveen, waar hij in het verleden vier jaar lang werkzaam was als trainer. In Friesland heeft men vrijwel louter warme herinneringen bewaard aan het tijdperk-Verbeek.

"Ik denk aan succes, aan Europees voetbal en een leuke tijd met Gertjan bij Heerenveen", vertelt toenmalig Heerenveen-spits Gerald Sibon aan de NOS. Sibon was al in de dertig toen hij met Verbeek in aanraking kwam, maar werd hard aan het werk gezet. "En wat bleek: hoe fitter ik werd, hoe beter ik ook werd. Ik heb één van mijn beste seizoenen gespeeld en ook een van de leukste. We maakten rond de 90 goals en zetten grote uitslagen neer. Ik heb gewoon alles getraind en gespeeld dat jaar, in plaats van af en toe een keertje iets over te slaan."

Voormalig Heerenveen-voorzitter Riemer van de Velde typeert Verbeek als een 'ongelofelijke bemoeial'. "Hij had overal verstand van. Dat hoort ook bij Gertjan, hè. Maar er is goed met hem te werken. Hij heeft een mening en die had ik ook. Dat botste weleens, maar we kwamen er altijd uit omdat we luisterden naar elkaars argumenten. En als het niet lukte, dan deden we het gesprek de volgende dag gewoon over. Dan kwam het ook altijd weer goed."

FC Twente en Heerenveen trappen zaterdagavond om 18.30 uur af in de Grolsch Veste.