Bayern München is los: ruime thuiszege en concurrenten winnen niet

18-11-2017 17:22
7

Bayern München heeft een gaatje geslagen in de Bundesliga. Der Rekordmeister won zaterdag met 3-0 van FC Augsburg, terwijl naaste belager RB Leipzig met 2-2 gelijkspeelde bij Bayer Leverkusen. Vrijdag verloor het Borussia Dortmund van Peter Bosz al.

Bayern, met Arjen Robben als aanvoerder, beleefde een eenvoudige middag in de Allianz Arena. Na ruim een half uur opende Arturo Vidal de score uit de rebound en zeven minuten later stond het al 2-0 via Robert Lewandowski. Na een snelle omschakeling mikte de Pool op aangeven van Vidal raak. Lewandowski zorgde kort na de pauze ook voor de beslissing door een voorzet van Joshua Kimmich te verzilveren. Voor de ploeg van coach Jupp Heynckes is het de vijfde zege op rij in de Bundesliga.

Leipzig kwam via een strafschop van Timo Werner op voorsprong bij Leverkusen, maar Leon Bailey tekende kort voor rust voor de gelijkmaker. In de tweede helft leek het toch nog goed te komen voor de bezoekers. Leverkusen-verdediger Benjamin Henrichs kreeg een rode kaart en veroorzaakte een penalty, die door Emil Forsberg werd benut. Met tien man sleepte de thuisploeg evenwel een punt uit het vuur: Kevin Volland sloeg een kwartier voor tijd toe.

Door de remise van Leipzig heeft Bayern nu een voorsprong van zes punten op de naaste belager. Dortmund, dat vrijdag al met 2-1 verloor van VfB Stuttgart, en Hoffenheim, dat niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt, geven zelfs al negen punten toe.

Met Paul Verhaegh in de basis, Riechedly Bazoer negentig minuten op de bank en de weer fitte Jeffrey Bruma nog niet bij de wedstrijdselectie, rekende VfL Wolfsburg af met een opmerkelijke reeks. Wolfsburg speelde liefst zeven duels op rij gelijk, maar was zaterdag met 3-1 te sterk voor SC Freiburg.