De Bruyne weer goud waard voor City; ruime zeges Chelsea en Liverpool

18-11-2017 17:47
8

Manchester City is voorlopig niet te stuiten in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola was zaterdag veel te sterk voor Leicester City: 0-2. Ook Chelsea en Liverpool wonnen ruim, terwijl Everton opnieuw punten verspeelde.

De Premier League-koploper begon nog moeizaam. Leicester hield 44 minuten stand, maar toen ging het snel mis. Een schitterende aanval door het midden tussen Kevin De Bruyne en Raheem Sterling kwam via een steekpass bij David Silva, die Gabriel Jesus een niet te missen kans bood: 0-1.

Drie minuten na de onderbreking sloeg De Bruyne zelf toe met een schitterend schot. Daarmee is de Belg in 76 competitiewedstrijden nu betrokken bij vijftig treffers. Hij kreeg kort voor tijd een publiekswissel van Guardiola. Door de 0-2, de zestiende overwinning op rij in alle competities, blijft City fier aan kop in de Premier League.

Dankzij een wervelende eerste helft heeft Chelsea overtuigend afgrekend met West Bromwich Albion: 0-4. De ploeg van Antonio Conte klimt naar de tweede plek, al kan Manchester United daar later op de dag weer overheen. Alvaro Morata opende de score in de rebound, nadat een inzet van Eden Hazard nog werd gekeerd. Een paar minuten later stond de Spanjaard met een kunststukje aan de basis van de 2-0 van Hazard. Marcos Alonso maakte er uit een vrije trap van Cesc Fàbregas 3-0 van.

Na rust veranderde er weinig aan het speelbeeld. Na weer een fraaie assist van Fàbregas was het wederom Hazard die rustig bleef en raak schoot. Hoewel Chelsea ook daarna nog kansen kreeg, bleef het bij 4-0.

Liverpool boekte een simpele overwinning tegen Southampton: 3-0. Salah was de grote man en velde Virgil van Dijk en Wesley Hoedt, die gezamenlijk het hart van de verdediging vormde, tweemaal. Uiteindelijk bepaalde Philippe Coutinho de eindstand.

Everton, zonder Davy Klaassen, speelde met 2-2 gelijk bij Crystal Palace, waar Jaïro Riedewald werd gepasseerd. James McArthur opende al na 51 seconden de score voor de thuisploeg. Leighton Baines maakte vanaf elf meter gelijk, waarna Wilfried Zaha voor een nieuwe voorsprong van Crystal Palace zorgde. Oumar Niasse bepaalde de eindstand op 2-2.