Barcelona lachende derde na grimmige, kwaliteitsarme Madrileense derby

Barcelona lachende derde na grimmige, kwaliteitsarme Madrileense derby

18-11-2017 22:42
13

Atlético Madrid en Real Madrid lijken het landskampioenschap voorlopig uit hun hoofd te kunnen zetten. De traditioneel grimmige stadsderby eindigde zaterdagavond zonder doelpunten, waardoor beide Madrileense clubs tien punten achter koploper FC Barcelona en drie punten achter de verrassende runner-up Valencia staan.

Tijdens eerste helft van de stadsderby werd er door beide partijen volop gestreden, maar van goed voetbal was weinig sprake. Angel Correa kreeg na vijf minuten de eerste grote kans namens de gastheren, maar de Argentijn verzuimde knullig balverlies van Raphael Varane af te straffen. Toni Kroos kreeg de eerste grote kans namens De Koninklijke, maar schoot net naast na een combinatie met Cristiano Ronaldo.

Ook na rust viel er nauwelijks wat te genieten in het Wanda Metropolitano. Doelgevaar was er nauwelijks en het aantal gele kaarten liep op naar zeven stuks. Vlak voor tijd leek Ronaldo dan toch nog voor een doelpunt te kunnen zorgen, maar Lucas Hernandez redde een punt voor Atlético door zich voor de inzet van de Portugese superster te gooien.