Spelersrapport: Vier onvoldoendes en twee uitblinkers bij fortuinlijk PSV

19-11-2017 16:45
cw
Emile van de Sande 2

PSV heeft drie punten gepakt op bezoek bij PEC Zwolle, maar vraag niet hoe. De thuisploeg was beter en verdiende meer, maar stond uiteindelijk met lege handen. Het levert de PSV'ers weinig hoge cijfers op. Check het spelersrapport!

Jeroen Zoet – 7,5: Dat PSV geen doelpunt heeft geïncasseerd tegen PEC mag een klein mirakel genoemd worden. De Zwollenaren kregen met name kort na rust veel mogelijkheden, maar vaak stond Zoet in de weg. Uitstekende wedstrijd van de PSV-goalie.

Joshua Brenet - 6: Brenet liet zich een aantal keer verrassen en was ook met zijn voorzetten niet erg gelukkig. Krappe voldoende voor de back.

Daniel Schwaab - 6,5: Het is een klein wonder dat PSV geen doelpunt incasseerde tegen PEC. Het centrale duo had de handen vol aan de strijdende Zwollenaren, maar kwam keer op keer goed weg.

Nicolas Isimat-Mirin – 7,5: De Fransman speelde absoluut niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar voerde wel een upgrade uit op zijn status als publiekslieveling. In de laatste seconde tikte hij een rebound binnen waardoor de drie punten meegaan naar Eindhoven.

Derrick Luckassen - 5: Luckassen wil niet als back spelen maar niet voor het eerst dit seizoen werd hij daar wel geposteerd door Phillip Cocu. Door de afwezigheid van Santiago Arias moest Luckassen als rechtsback de dienst draaien, maar het pakte niet goed uit. Hij had het heel moeilijk met Youness Mokhtar en speelde een matige wedstrijd.

Jorrit Hendrix - 5: Pakte in de eerste helft een gele kaart en speelde vervolgens met vuur. Björn Kuipers spaarde Hendrix kort voor rust toen hij een gevaarlijke aanval eruit haalde met een overtreding. Cocu greep in: Pablo Rosario kwam al voor rust in het veld.

Marco van Ginkel - 5: Het middenveld van PSV verzoop regelmatig in Zwolle maar overleefde uiteindelijk op wonderbaarlijke wijze wel. Van Ginkel was slordig en speelde al met al een matige wedstrijd

Gaston Pereiro - 5: De Uruguayaan was vrij onzichtbaar in Zwolle. Bergwijn verving hem dan ook na ruim een half uur spelen.

Jürgen Locadia - 5,5: Locadia stond met een goede voorzet aan de basis van de 0-1, maar verder kon hij het verschil niet maken. Ongelukkig optreden van de gelegenheidslinksbuiten.

Luuk de Jong – 5,5: De Jong tankte tegen FC Twente en Roemenië zelfvertrouwen, maar tegen PEC kwam het er niet uit. Hij miste een aantal mogelijkheden en kon ook als aanspeelpunt niet van waarde zijn. Was in de slotseconde wel enorm belangrijk met zijn kopbal, waar de 0-1 uit voortkwam.

Hirving Lozano - 5,5: Lozano was de gevaarlijkste aanvaller van PSV, maar indrukwekkend was het allerminst. PSV dwong weinig af in Zwolle. Ging in de blessuretijd naar de kant voor Maher.

Wissels:
Pablo Rosario - 6,5: Al voor rust mocht Rosario invallen en dat deed hij verdienstelijk. Kon niet imponeren en moest vooral veel verdedigend werk opknappen, maar dat deed hij naar behoren.

Steven Bergwijn – : Speelde te kort voor een beoordeling.

Adam Maher - : Speelde te kort voor een beoordeling.