Ten Hag over 'ongelooflijk onaangename ploeg': Wat on-Nederlands

Ten Hag over 'ongelooflijk onaangename ploeg': "Wat on-Nederlands"

19-11-2017 22:48
4

Erik Ten Hag prijst Excelsior, de club die hij 'onaangenaam' en 'on-Nederlands' noemt. De trainer van FC Utrecht vindt het niet prettig om tegen de Kralingers te spelen. In de Galgenwaard werd het 3-1.

"Ik heb heel veel waardering voor het spel van Excelsior. Wat on-Nederlands", zegt Ten Hag op de clubsite van de Domstedelingen. "Een ongelooflijk onaangename ploeg om tegen te spelen. Dat zie je ook af aan de statistieken; in uitwedstrijden won Excelsior vier keer en speelden ze één keer gelijk."

Ten Hag is daarom extra trots dat het Utrecht gelukt is om Excelsior stil te krijgen. "De manier waarop wij Excelsior de wil hebben opgelegd: dat is een groot compliment aan de ploeg. Chapeau. Het is moeilijk kansen te creëren tegen Excelsior. De manier waarop wij dat deden, was prima."

"We hebben de wedstrijd in de eerste helft over heel grote fases gecontroleerd en zelfs in een bepaalde fase gedomineerd. Behalve in die fase vlak voor de rust. Dan moeten wij slimmer zijn en geven wij Excelsior de mogelijkheid twee keer te counteren tegen overtalsituaties, die zelfs leiden tot kansen. Dat mag ons niet gebeuren."