De Eredivisie-flops: slechts zes spelers van NAC, Hendrix en Twente-duo

De Eredivisie-flops: slechts zes spelers van NAC, Hendrix en Twente-duo

20-11-2017 11:00
14

We hadden ons er na speelronde twaalf in de Eredivisie natuurlijk makkelijk vanaf kunnen maken. Elf spelers van NAC Breda in ons flopteam en klaar. Hoewel de ploeg van trainer Stijn Vreven tegen Ajax (0-8) een ongekende wanprestatie leverde, zijn het 'slechts' zes NAC-namen geworden. Ook FC Twente is ruim vertegenwoordigd.

Mark Birighitti (NAC Breda)
Acht keer de bal uit het net vissen, dat overkomt keepers van matige teams uit de vijfde klasse zelfs zelden. Birighitti deelde met al zijn Brabantse ploeggenoten in de collectieve malaise tegen Ajax. 

Fankaty Dabo (Vitesse)
Zal na zijn terugkeer naar Chelsea niet lang herinnerd worden vanwege zijn voetbalkwaliteiten. Dabo is een vrij beperkte back. Wél voor altijd in de geschiedenisboeken: zijn bizarre eigen doelpunt tegen FC Groningen op zondagmiddag. Vanaf een meter of 40, 45 schoot hij - nota bene met zijn verkeerde been - in het doel van zijn eigen keeper. 

Pablo Mari (NAC Breda)
"Al hadden we met achttien man gespeeld. Als je niet verdedigt, heeft het geen zin." Rake woorden van de gedesillusioneerde NAC-trainer Vreven. Aanvoerder Mari was één van spelers die hem in de steek liet. 

Peet Bijen (FC Twente)
Wat moet Gertjan Verbeek geschrokken zijn van FC Twente. Het leek zaterdagavond helemaal nergens op tegen sc Heerenveen, dat in Enschede met 4-0 won. Met name in de eerste helft ging er heel veel mis. Bijen werd scheelgetikt door de aanvallers van de Friezen en leverden bovendien elke bal keurig in bij de tegenstander. 

Fabian Sporkslede (NAC Breda)
Nog maar een speler van De Parel van het Zuiden. Sporkslede leverde tegen Ajax een wanprestatie. Dat gold trouwens ook voor zijn tien teamgenoten. 

Jorrit Hendrix (PSV)
Normaal zo betrouwbaar en degelijk, maar zondag had Hendrix een heuse offday. Kwam heel goed weg toen scheidsrechter Björn Kuipers hem in de eerste helft géén geel gaf. PSV-trainer Phillip Cocu greep snel in en haalde Hendrix al voor rust naar de kant. 

Karol Mets (NAC Breda)
Speler nummer vier van de Noad Advendo Combinatie. Mets speelde een uiterst ongelukkige wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion. Het was voor hem en de duizenden fans een Avondje NAC om héél snel te vergeten. 

Luciano Slagveer (FC Twente)
Slagveer was ongetwijfeld extra gemotiveerd tegen Heerenveen, de club waar hij vorig seizoen vooral op de bank zat. Na een transfervrij vertrek naar Lokeren speelt de vleugelaanvaller nu op huurbasis in Enschede. Het weerzien met zijn oude collega's werd een deceptie. Slagveer raakte geen knikker. 

Rai Vloet (NAC Breda)
We vallen helaas een beetje in herhaling, maar ook Vloet moet eraan geloven. Hij verspeelde de ene na de andere bal op het middenveld en moest lijdzaam toezien hoe de verdedigers van NAC open huis hielden. De Ajax-aanvallers konden werkelijk doen wat ze wilden. 

Steven Berghuis (Feyenoord)
Afgelopen dinsdag nog de grote smaakmaker tijdens Roemenië - Oranje, met liefst drie assists. Vier dagen later had Berghuis een offday in De Kuip. Het leek wel alsof hij tegen VVV-Venlo (1-1) verkeerde schoenen had aangetrokken. Er ging voor zijn doen wel héél veel fout. 

Giovanni Korte (NAC Breda)
Nog ééntje dan. De spaarzame kansjes die NAC zo nu en dan kreeg tegen Ajax, werden vakkundig om zeep geholpen door Korte. De keren dat de thuisploeg in de buurt van André Onana kwam, waren overigens op één hand te tellen. NAC mocht op een gitzwarte avond in Breda van geluk spreken dat Ajax de dubbele cijfers niet haalde.