De Mos doet beroep op Ajax: Hij moet naar mijn idee altijd spelen

De Mos doet beroep op Ajax: "Hij moet naar mijn idee altijd spelen"

19-11-2017 23:56
31

Hoewel Ajax zaterdagavond met 0-8 bij NAC Breda won en de grootste uitzege in de Eredivisie aller tijden realiseerde, is het lek nog altijd niet boven in Amsterdam. Dat stelt Aad de Mos zondagavond in Rondo.

"Hakim Ziyech heeft van de eerste tien ballen er elf naar de tegenstander geschoten in de eerste twintig minuten", opent de voormalig trainer van onder meer Ajax en PSV, die zich bovendien ergerde aan het feit dat Frenkie de Jong niet in de basis stond. "Hij moet naar mijn idee altijd spelen, want ik denk dat hij beter is dan Lasse Schöne. Hij is veel sneller en hij speelt de bal veel sneller diep, waardoor je ook wat meer roulatie gaat krijgen."

De Mos is sowieso kritisch over de beslissingen van trainer Marcel Keizer. "Hij moet nog steeds keuzes maken die wat mij betreft al genomen zouden moeten zijn. Door alle nederlagen gaat hij steeds meer twijfelen over zijn spelers. Hij had het tegen FC Utrecht gewoon moeten laten staan, die jongens vertrouwen moeten geven en daarmee verder werken."