'PSV zet hoog in en meldt zich in Barcelona voor nieuwe doelman'

'PSV zet hoog in en meldt zich in Barcelona voor nieuwe doelman'

20-11-2017 06:50
59

PSV lijkt zich voor te bereiden op een leven na Jeroen Zoet. Het verwachte vertrek van de doelman lijkt nog ver weg, maar de Eindhovenaren zijn al bezig met zijn opvolging. Pau Lopez van Espanyol staat op het verlanglijstje.

Dat meldt De Telegraaf. PSV heeft de belangstelling voor Lopez al kenbaar gemaakt bij Espanyol. De 22-jarige doelman is eerste keus bij de club uit Barcelona, maar heeft een aflopend contract en gesprekken over een nieuwe overeenkomst zijn tot dusver op niets uitgelopen.

Lopez heeft al vijftig wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam staan. Vorig seizoen keepte hij op huurbasis bij Tottenham Hotspur, waar hij de stand-in van Hugo Lloris en Michel Vorm was. Tottenham besloot de optie tot koop in zijn huurcontract niet te lichten. PSV kijkt over de landsgrenzen naar een nieuwe keeper, omdat technisch manager Marcel Brands weinig of geen 'top-opties' ziet in Nederland.

Dat PSV achter de schermen werkt aan de opvolging van Zoet, is geen verrassing. De PSV-doelman hoopte afgelopen zomer al op een transfer en kon rekenen op interesse van Benfica en Newcastle United. PSV hield echter vast aan de vraagprijs van tien miljoen euro. Het contract van Zoet loopt medio 2019 af.