Lof voor samenwerking tussen Ajax-duo: 'Dan heb je uitstekende aanvallen'

Lof voor samenwerking tussen Ajax-duo: 'Dan heb je uitstekende aanvallen'

20-11-2017 15:25
14

Arnold Bruggink roemt de inbreng van Hakim Ziyech bij Ajax, maar is ook van mening dat de Marokkaanse international wat vaker voor de simpele oplossing moet kiezen. Dat vertelde de analist bij FOX Sports na het duel met NAC Breda (0-8).

"Ziyech had 121 balcontacten, maar ook 37 keer balverlies. Het gaat om het herkennen van de situatie. Hij herkent die vaak, maar je hoeft niet altijd beslissend te zijn", aldus Bruggink, die meent dat de spelmaker soms ook met een simpele breedtepass een aanval kan opzetten. "Je moet ook de functionele pass zien, dan creëer je echt een kans. Jij hoeft niet altijd het eindstation te zijn."

Toch onderschrijft de voormalig aanvaller de kwaliteiten van Ziyech. "Wat Kluivert goed deed, was de diepte zoeken. Ziyech zoekt dan meteen de ruimte, waardoor iedereen komt in beweging komt en dan heb je uitstekende aanvallen."

Bruggink looft het optreden van Ajax in Breda, al maakte de thuisploeg er niet veel van. "Het was ongelooflijk. Maar Ajax dwong het wel zelf af. Ze hadden een goed idee en namen duidelijk het initiatief."