Van Bronckhorst geconfronteerd met gerucht: 'Wie weet keer ik er ooit terug'

Van Bronckhorst geconfronteerd met gerucht: 'Wie weet keer ik er ooit terug'

20-11-2017 19:56
14

Brad Jones is dinsdagavond de aanvoerder van Feyenoord tegen Manchester City. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft de ervaren Australiër aangewezen als captain omdat Karim El Ahmadi en Eric Botteghin ontbreken.

Botteghin is nog altijd geblesseerd, El Ahmadi is geschorst. Daardoor mag Jones (36) de aanvoerdersband dragen tegen City. Dat melden de NOS en RTV Rijnmond, op basis van de persconferentie die Van Bronckhorst maandagavond gaf in aanloop naar het duel met City.

Tijdens die persconferentie werd Van Bronckhorst geconfronteerd met het bericht dat Glasgow Rangers hem als manager wil hebben. "Ik las het", wordt Gio geciteerd door RTV Rijnmond. "Maar ik ben alleen bezig met Feyenoord. Wie weet keer ik er ooit terug, ik heb er een geweldige tijd gehad."

Naast Van Bronckhorst zat Jens Toornstra, daar waar eigenlijk Nicolai Jörgensen plaats zou moeten nemen. De Deense spits voelt zich niet lekker en is uit voorzorg op zijn hotelkamer gebleven. RTV Rijnmond meldde dat Jörgensen tegen City gewoon kan spelen, maar Van Bronckhorst laat een ander geluid horen. "Jörgensen voelde zich niet lekker na de lunch van vanmiddag. De kans bestaat dat hij morgen niet kan spelen, ja."

De oefenmeester overweegt om spelers die niet okselfris zijn aan de kant te houden. "Dat doe ik normaal nooit, maar ik hou ook rekening met komende zaterdag." Van Bronckhorst bevestigt dat Renato Tapia tegen City kan spelen. De Peruaan ontbrak zaterdag tegen VVV-Venlo vanwege de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nieuw-Zeeland, twee dagen eerder.