Oranjevrouwen willen meer geld zien van KNVB: 'Mes op tafel? Waarom niet'

Oranjevrouwen willen meer geld zien van KNVB: 'Mes op tafel? Waarom niet'

20-11-2017 20:34
33

Vivianne Miedema geeft aan dat de speelsters van het Nederlands elftal bereid zijn ver te gaan om een eerlijkere financiële beloning af te dwingen bij de KNVB. De spits van Arsenal vindt dat de vrouwen recht hebben op meer geld. 

FOX Sports confronteerde Miedema met haar uitspraken die ze deed in de Engelse krant The Guardian. De jonge spits vindt dat de financiële verdeling tussen de mannen en de vrouwen eerlijker moet. "De ontwikkeling die wij hebben doorgemaakt is heel mooi geweest. Je ziet dat alles groter wordt. Ons doel is dat we ons daar meer door ontwikkelen en dat het nóg groter wordt. Dat is een doel voor de toekomst. Dat er net zoveel mensen naar het vrouwenvoetbal gaan kijken als naar het mannenvoetbal."

Miedema wil ver gaan om het financiële doel te bewerkstelligen. "Het mes op tafel leggen? Als het moet, waarom niet? Maar dat is zeker niet onze insteek. We focussen ons op het voetbal. De prestaties moeten er niet onder gaan lijden. Voor ons is het belangrijk dat we twee keer winnen. Dat maakt ons alleen maar sterker." De vrouwen bereiden zich voor op twee WK-kwalificatiewedstrijden met Slowakije en Ierland.

Lees ook: Roep om Oranje-geld: 'Wij zijn kampioen, mannen hebben zich niet eens geplaatst'