Collega-trainers hekelen Verbeek: 'Het werkt motiverend voor andere clubs'

Collega-trainers hekelen Verbeek: 'Het werkt motiverend voor andere clubs'

21-11-2017 07:05
16

Collega-trainers van Gertjan Verbeek snappen niet dat de kersvers coach van FC Twente nog altijd actief is als analist bij FOX Sports, zelfs nu hij een Eredivisie-team onder zijn hoede heeft. Zaterdagavond ging Verbeek met zijn club hard onderuit tegen sc Heerenveen; een dag later zat hij bij de voetbalzender doodleuk andere ploegen te analyseren en bekritiseren. 

"Dit zou ik als trainer nooit hebben gedaan. Om twee redenen niet. Allereerst vanwege de tijd. Ik vind dat als je bij een club onder contract staat, je honderd procent voor die club moet gaan", zegt Huub Stevens in gesprek met De Telegraaf. "Dit soort tv-werk kost energie en tijd, die je niet aan de club kunt besteden."

"En daarnaast vind ik het ook niet passen om over andere clubs en andere trainers te gaan praten als je die de week daarop als tegenstander kunt tegenkomen. Dat gaat tegen je werken."

Ook Theo Vonk, voormalig trainer van Twente, toont onbegrip. "Ik vind dat je niet tegelijkertijd trainer én tv-analyticus kunt zijn. Bij FC Twente zouden ze van bovenaf moeten zeggen dat hij moet stoppen als analyticus. Hij moet zich volledig op FC Twente concentreren, de situatie van de club is al moeilijk genoeg."

"Als Verbeek op tv negatieve dingen over andere clubs gaat zeggen - en dat moet je af en toe als analyticus - dan werkt dat motiverend voor die clubs als ze later weer tegen FC Twente moeten spelen."