Gerucht in Engeland: ook voormalig Oranje-bondscoach is in beeld bij Everton

Gerucht in Engeland: ook voormalig Oranje-bondscoach is in beeld bij Everton

21-11-2017 07:31
4

Opvallend nieuws uit Engeland. Bookmakers zien Louis van Gaal plots als een serieuze kandidaat om aan de slag te gaan bij Everton. The Toffees zijn sinds het ontslag van Ronald Koeman, inmiddels een maand geleden, op zoek naar een nieuwe trainer. 

Tal van namen passeerden inmiddels de revue. Marco Silva (Watford) en Sean Dyche (Burnley) zouden in beeld zijn om aan de slag te gaan op Goodison Park. Ervaren rot Sam Allardyce zette zelf een punt achter onderhandelingen met Everton.

Volgens diverse bookmakers is nu ook Van Gaal in beeld als opvolger van Koeman. Sinds juni 2016 zit de voormalig trainer van onder meer Ajax, AZ, FC Barcelona, Bayern München en Oranje zonder werk. Hij werd toen op straat gezet door Manchester United, waar hij er twee seizoenen op had zitten.

Van Gaal slaagde er niet in om met The Red Devils een serieuze gooi te doen naar de landstitel. Wel veroverde hij de FA Cup. Afgelopen jaar werd de naam van de 66-jarige Van Gaal vooral in verband gebracht met de KNVB. Daar zou hij in beeld zijn om als technisch directeur aan de slag te gaan.