Bekritiseerde Verbeek bijt van zich af: Ik heb dat met FOX afgesproken

Bekritiseerde Verbeek bijt van zich af: "Ik heb dat met FOX afgesproken"

21-11-2017 08:07
12

Gertjan Verbeek kan zich niet vinden in de kritiek op zijn persoon. Meerdere vakgenoten vinden het dubieus dat Verbeek zijn werkzaamheden als coach van FC Twente en analist bij FOX Sports blijft combineren. 

De oefenmeester ziet het probleem niet. "Als ik daar nou de clown zat uit te hangen of rare dingen zou zeggen, kan ik me voorstellen dat mensen daar een probleem van zouden maken. Maar het enige wat ik doe, is kijken naar een wedstrijd en zeggen wat ik er van vind. Ik beledig niemand, ik insinueer niks. Er schuiven zoveel trainers aan bij tv-programma's. Waarom zou het dan een probleem zijn dat ik bij FOX zit?", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. 

"En dat ik dan ook iets over onze komende tegenstander AZ moet zeggen, is ook niet bezwaarlijk, want dat doe ik sowieso al in het persgesprek voorafgaand aan de wedstrijd. Ik heb met FOX afgesproken dat ik niet meer voor en na wedstrijden op het veld analyseer, maar wel af en toe vanuit de studio als het programma van FC Twente dat toelaat'', vervolgt hij. 

"Want dat staat voor mij voorop. Ik ga geen trainingen missen of verschuiven, omdat ik iets op tv moet doen. FC Twente staat op één." 

Lees ook: Collega-trainers hekelen Verbeek: 'Het werkt motiverend voor andere clubs'