In het kort: Babel naar volgende ronde Champions League, Promes heel laat gelijk

In het kort: Babel naar volgende ronde Champions League, Promes heel laat gelijk

21-11-2017 19:53
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Babel naar volgende ronde Champions League
Ryan Babel heeft met Besiktas met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Porto. Felipe zorgde na een halfuur voor de 0-1 van de Portugezen en Anderson Talisca schoot Besiktas vijf minuten voor het einde van de eerste helft weer op gelijke hoogte. Besiktas heeft nu elf punten uit vijf wedstrijden en is nu zeker van de volgende ronde. FC Porto staat tweede met zeven punten. RB Leipzig (vier punten) en AS Monaco (twee punten) spelen dinsdagavond nog tegen elkaar.

Promes verspeelt punten met Spartak
Spartak Moskou heeft zichzelf een enorm slechte dienst bewezen in de Champions League door met 1-1 gelijk te spelen tegen Maribor. Ze Luis maakte acht minuten voor tijd de openingstreffer voor de ploeg van Quincy Promes, maar Jasmin Mesanovic schoot Maribor diep in blessuretijd op gelijke hoogte. Daardoor blijft Spartak derde in Groep E met zes punten. Sevilla (zeven punten) en Liverpool (acht punten) komen later op de avond nog in actie.

Niasse aangeklaagd voor schwalbe
Een primeur in de Premier League: Oumar Niasse wordt mogelijk geschorst voor een schwalbe die hij afgelopen zaterdag maakte tegen Crystal Palace (2-2). De spits van Everton is op basis van televisiebeelden door de Engelse voetbalbond aangeklaagd voor 'succesvol misleiden van een scheidsrechter'. De fopduik van Niasse leverde The Toffees een penalty op. Hij kan de eerste Premier League-speler ooit worden die achteraf geschorst wordt voor een schwalbe. 

Udinese zet trainer op straat
Luigi Delneri is dinsdagochtend op straat gezet door Udinese. De Serie A-club maakte het ontslag bekend via de officiële kanalen. Zondagmiddag verloor de werkgever van Bram Nuytinck in eigen huis van Cagliari (0-1). Dat bleek voor de clubleiding de druppel. Delneri was dertien maanden in dienst bij de club. Italiaanse media voorspellen dat Massimo Oddo zijn opvolger wordt.