Afscheid via Ajax-achterdeur: AZ heeft me de mogelijkheid gegeven

Afscheid via Ajax-achterdeur: "AZ heeft me de mogelijkheid gegeven"

21-11-2017 14:12
6

Abdelmalek El Hasnaoui (23) doorliep vrijwel de gehele jeugdopleiding van Ajax, maar het eerste elftal haalde de middenvelder vanwege een blessure nooit. Via een omweg hoopt hij alsnog te slagen in het profvoetbal. 

"In de A1 van Ajax mocht ik een contract tekenen voor twee jaar, met een optie voor nog twee jaar. Het beviel me wel bij Ajax en de optie in m'n contract werd gelicht. Het zag er allemaal goed uit", blikt El Hasnaoui terug met Ajax1

"Ik mocht in de voorbereiding wedstrijden meedoen met het eerste, maar ik kreeg toen een heupblessure. Daar moest ik aan geopereerd worden en het duurde een jaar om fit te worden." Hij vertrok bij Ajax en na een kort verblijf bij PEC Zwolle en wéér een heupblessure vervolgde hij in 2017 zijn carrière bij AZ. Nu maakt El Hasnaoui zijn minuten bij Jong AZ in de Jupiler League. 

"Ik heb er bij AZ nu voor gekozen om minuten te maken. Ik was nog niet helemaal fit. AZ heeft me de mogelijkheid gegeven om weer fit te worden, ritme op te doen en sterker te worden."