Engeland trekt me. Als er een club komt pakken we de koffers en dan zijn we weg

"Engeland trekt me. Als er een club komt pakken we de koffers en dan zijn we weg"

21-11-2017 15:57
4

Bert Konterman wil graag aan de slag in Engeland. Zijn functie als trainer van Oranje O18 zou hij zó inruilen voor een mooie managersfunctie in Groot-Brittannië, zegt de voormalig international in een interview met Kent u deze nog. 

"Vooral Engeland trekt me. Als er een club komt pakken we de koffers en dan zijn we weg. Daar heb ik het al met mn vrouw over gehad", aldus Konterman, die eerder technisch manager bij FC Zwolle en trainer bij Jong FC Twente was. "Vooralsnog is er overigens nog niets concreet. "Hoewel ik wat lijntjes heb uitliggen in Schotland, is het allemaal nog niet concreet."

Konterman blikt in het interview ook terug op zijn loopbaan. Hoogepunt in de carrière van de voormalig Feynoorder was het EK 2000. Van bondscoach Frank Rijkaard kreeg Konterman speelminuten tegen Tsjechië en Denemarken. 

"Absolute bonus en ik had het nooit verwacht. Ik vond het alleen al mooi dat ik bij de selectie zat, met een generatie waarvan ik nog altijd vind dat het één van de beste is geweest die Nederland ooit heeft gehad."