PSV maakt het verschil op kunstgras: 'Proberen goed te wennen aan de ondergrond'

PSV maakt het verschil op kunstgras: 'Proberen goed te wennen aan de ondergrond'

22-11-2017 07:38
22

PSV presteert opvallend goed wanneer het op kunstgras speelt. De huidige Eredivisie-koploper won zondagmiddag op bezoek bij PEC Zwolle pakte liefst 49 punten in zijn laatste twintig duels op de rubberen ondergrond, een gemiddelde van 2,45 punten per 'kunstgraswedstrijd.'

Hiermee laten de Eindhovenaren concurrenten Ajax (44 punten) en Feyenoord (32 punten) achter zich en zijn ze de best presterende Eredivisie-ploeg op kunstgras. "We proberen wel voor elk duel goed te wennen aan de ondergrond", laat trainer Phillip Cocu weten aan het Eindhovens Dagblad. "Dat doen we door de twee laatste trainingen altijd een substantieel deel van de tijd op kunstgras te werken. Het is niet altijd gemakkelijk om de ondergrond na te bootsen, omdat de kunstgrasvelden in de Eredivisie nogal verschillen."

Ondanks de goede ervaringen met kunstgras, wil PSV graag af van de artificiële ondergrond in eigen huis. Op trainingscomplex De Herdgang, waar Jong PSV zijn thuiswedstrijden afwerkt, ligt momenteel nog een kunstgrasmat. Technisch directeur Marcel Brands en de andere beleidsbepalers willen deze ondergrond graag inruilen voor een hybride veld.