Vitessenaar: 'Ik ben ontsnapt aan de drugs en criminaliteit in Rotterdam-West'

Vitessenaar: 'Ik ben ontsnapt aan de drugs en criminaliteit in Rotterdam-West'

22-11-2017 08:34
23

Lassana Faye doorstond als jonge jongen de verlokkingen van de criminaliteit in Rotterdam-West. De negentienjarige vleugelverdediger stelt dat voetbal en zijn vrienden en familie hem van het slechte pad hielden.

"Voetbal is mijn redding geworden", vertelt Faye aan de Gelderlander. "In Rotterdam-West heb je de verlokkingen van het drugscircuit. De criminaliteit. Daar ontkomt niemand aan. Maar er is ook een andere weg. Die bewandel ik. Ik ben een voorbeeld voor de jeugd in de wijk. Dat realiseer ik me heel goed en daar moet ik ook naar handelen."

"Er gebeurde veel in de wijk, maar met enkele vrienden zeiden wij altijd: zolang we blijven voetballen, blijven we uit de buurt van de problemen", aldus de linksback. "Natuurlijk was het zwaar, zo leven zonder geld als jeugdspeler van Sparta. Maar ik ben ontsnapt aan de drugs en de criminaliteit. Meer dan wat kattenkwaad overleg ik niet."

Faye is bij Vitesse uitgegroeid tot concurrent van Alexander Büttner. In Rome start hij in de basis tegen SS Lazio. "Ik sta altijd op het Spartaplein. Ja, ook in Rome. Het Stadio Olimpico is voor mij het plein", stelt Faye, die niet gepasseerd 'mag' worden. "Dat is een vernedering. Het is als leven en dood. Als ze mij voorbij lopen, nemen ze het eten van het bord van mijn familie."

"Op het veld vecht ik voor mij en hen", vervolgt Faye. "Ik kom hier niet om het gras te maaien. Ik wil in de basis staan. Dus hier moet het niet bij blijven."