Thomas 'slachtoffer' van intimidatie: Ongelofelijk, ze haalden alles uit de kast

Thomas 'slachtoffer' van intimidatie: "Ongelofelijk, ze haalden alles uit de kast"

22-11-2017 08:45
6

PEC Zwolle-middenvelder Ryan Thomas heeft hectische weken achter de rug. Thomas werkte met Nieuw-Zeeland een dubbele confrontatie tegen Peru af, waarin hij uiteindelijk naast een WK-ticket greep.

De 22-jarige middenvelder laat aan De Stentor weten dat de Peruvianen geen enkel middel schuwden om de tegenstander te intimideren. De ellende begon op het vliegveld van Buenos Aires. Daar kregen we te horen dat we niet tussen 08.30 uur en 10.30 uur in Lima konden landen. Daardoor moesten we een extra tussenstop maken in Chili." Ook de reis naar het stadion verliep niet vlekkeloos. "Toen wisten we dat er gewoon spelletjes werden gespeeld. Onze dubbeldekker zat ineens klem, want hij was te groot om onder de tunnel door te kunnen. Uiteindelijk zijn we het laatste stukje maar gaan lopen."

De Nieuw-Zeelanders werden ook in hun hotel, waar continu vliegtuigen met de vlag van Peru, overvlogen, niet met rust gelaten. "Het was ongelooflijk. Ze haalden alles uit de kast. Er werd ook de hele tijd vuurwerk afgestoken. We wilden nog een dutje doen voor de wedstrijd. Dat is uiteindelijk een heel korte geworden." De PEC-middenvelder kan zich echter niet druk maken om de psychologische oorlogsvoering. "Ik was even heel kwaad, maar kon het daarna snel een plek geven. Wij verdienden het niet. Peru komt het toe, omdat ze beter waren en al 35 jaar wachten op een WK."