Van Marwijk denkt aan terugkeer na verrassend nieuws: Ze weten exact wat ik wil

Van Marwijk denkt aan terugkeer na verrassend nieuws: "Ze weten exact wat ik wil"

22-11-2017 16:43
19

Bert van Marwijk staat open voor een verrassende terugkeer naar Saudi-Arabië. Zijn opvolger bij het land, Edgardo Bauza, werd woensdag na twee maanden al ontslagen.

Van Marwijk vertrok in september bij de bond ondanks plaatsing voor het WK omdat hij niet wilde voldoen aan de eisen van de bond. Saudi-Arabië stelde de coach onder meer verplicht om 23 dagen per maand in het land te wonen. Van Marwijk zegt tegen het Algemeen Dagblad dat hij het ontslag van Bauza wel zag aankomen.

"Dat heeft me niet echt verbaasd, eerlijk gezegd", aldus Van Marwijk. "Via mijn staf en de mensen met wie ik nauw heb samengewerkt, begreep ik al dat het erg slecht ging, en ik kreeg ik in grote lijnen wel mee wat er speelde. Wij hebben twee jaar lang een duidelijke koers uitgezet, daar is rigoureus mee gebroken. Blijkbaar heeft dat niet goed uitgepakt."

Van Marwijk staat open voor een snelle terugkeer. "We hebben twee jaar hard gewerkt om dat WK te halen. Dat werk hebben we niet af kunnen maken, dat lijkt me duidelijk. Maar in alle gevallen doe ik het alleen op mijn voorwaarden. Ik heb twee maanden geleden precies aangegeven wat mijn visie was, welke eisen ik stelde aan de voorbereiding en aan de invulling van de staf. Daar denk ik nu niet opeens anders over. Ze weten exact wat ik wil, dus ik wacht het gewoon rustig af", aldus de coach.