'Gevaarlijke beslissing' treft duikelende Everton-aanvaller en zorgt voor primeur

'Gevaarlijke beslissing' treft duikelende Everton-aanvaller en zorgt voor primeur

Gepubliceerd: woensdag 22 november 2017 om 21:37wo 22-11-2017 om 21:37

Everton-aanvaller Oumar Niasse moet boeten voor de schwalbe die hij onlangs maakte in de wedstrijd tegen Crystal Palace (2-2). De 27-jarige Senegalees kreeg op Selhurst Park nog een strafschop voor zijn fopduik, maar is inmiddels door de FA voor twee wedstrijden geschorst.

Niasse werd na afloop van de wedstrijd op basis van televisiebeelden aangeklaagd door de Engelse voetbalbond, die hem het 'succesvol misleiden van een scheidsrechter' ten laste legde. De FA heeft met het besluit voor een primeur gezorgd. Niasse is de eerste Premier League-speler ooit die na afloop van een wedstrijd alsnog wordt geschorst voor het maken van een schwalbe.

Everton heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd, maar manager David Unsworth kan zich niet vinden in de beslissing van de voetbalbond en spreekt van een 'gevaarlijke beslissing.' "Op alle andere plekken op het veld zou dit gewoon een overtreding zijn", wordt hij geciteerd door de BBC. "Of het nu licht is of zwaar, contact is contact. Maar met deze beslissing wordt het gevaarlijk om contact te maken. Het begint langzaam maar zeker uit het voetbal te verdwijnen." 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Terechte beslissing van de FA?

(110 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws