De Vrij: 'Geloof heilig dat dit een gamechanger is, maar niemand heeft het door'

  De Vrij: 'Geloof heilig dat dit een gamechanger is, maar niemand heeft het door'

  donderdag 23 november 2017 om 07:15

  Stefan de Vrij heeft op eigen initiatief een tactiekconsultant in de arm genomen. Die bespreekt en analyseert met hem de keuzes die hij maakt in specifieke wedstrijdsituaties. De SS Lazio-verdediger is blij dat er geen taboe meer rust op hulp van buitenaf.

  De Vrij laat zich tactisch 'bijscholen' door Loran Vrielink, die verder onder meer Leroy Fer helpt. "Het helpt me enorm. Een voorbeeld. Als ik vroeger indribbelde van achteruit, speelde ik de bal zo snel mogelijk af. Nu probeer ik te kijken waar ik een man-meersituatie kan creëren. Vrijlopen doe ik ook heel anders", zegt hij in de Volkskrant. " Ik werd er laatst voor gecomplimenteerd op de club."

  Vrielink werkt het liefst samen met de speler van de club, maar dat lukt niet altijd. De Vrij ziet hem echter niet als bedreiging voor de trainers en videoanalisten. "Het is voor een technische staf niet mogelijk om met elke speler in de selectie zo specifiek te werken, zo diep te gaan", aldus de Oranje-international, die beseft dat sommige mensen aan het idee moeten wennen.

  "Zeker in Nederland wordt er raar gekeken als iemand met iets innovatiefs aankomt. Externe mentale en fysieke trainers zijn nu eindelijk geen taboe meer. Dit is iets soortgelijks. In mijn optiek heb je er zelfs veel meer aan", legt De Vrij uit. "Ik vind het leuk en geloof er heilig in dat dit een gamechanger is. Alleen haast niemand heeft het nog door."

  Plaats een reactie

  mcmodd +23600
  donderdag 23 november 2017 om 07:36
  Dit is een verrassende ontwikkeling en ik geloof er wel in. Zeker verdedigers zijn aangewezen om manieren te vinden om zich onder de druk van de tegenstander uit te spelen. Dat dit zonder balbezit van De Vrij begint ( aanbieden in de ruimte in de meest logische richting) is niet meer dan logisch).
  Vind ik leuk
  myrthewit +1602
  donderdag 23 november 2017 om 07:49
  Het zal wel. Maar ik geloof meer in eigen creativiteit. Als die begeleider meer spelers begeleidt heb je de kans dat iedereen hetzelfde gaat doen, waar coaches weer op gaan anticiperen.
  Vind ik leuk
  Candela32 +1222
  donderdag 23 november 2017 om 08:04
  Ik hoor hier vaak in NL we hebben wereldverdedigers zoals de vrij en van dijk ( dat klopt ook wel)..

  Maar degene die mij verbaasd heeft is Granqvist.. kan niet voetballen en opbouwen, maar heeft letterlijk tegen Italië alle ballen tegengehouden, als speelde Italië nog 2,5 maand verder dan nog hadden ze niet gescoord!!

  Wegkoppen, bal stadion uittrappen.. daar draait verdedigen eigenlijk om en niet 100x terugspelen naar de keeper als je niet kint opbouwen!!

  Granqvist is echt top!!!
  Vind ik leuk
  timm0s +489
  donderdag 23 november 2017 om 08:43
  Dat is nuttig maar eigenlijk alleen als je een stand probeert te verdedigen want je komt zo vrijwel nooit in balbezit.
  Vind ik leuk
  Candela32 +1222
  donderdag 23 november 2017 om 09:08
  Maar wel wk gehaald daardoor!!
  Vind ik leuk
  timm0s +489
  donderdag 23 november 2017 om 09:10
  Dat klopt, dit was dan ook zo'n situatie natuurlijk ;)
  Vind ik leuk
  Sideburnn +2714
  donderdag 23 november 2017 om 08:51
  Moet zo iemand dan niet zelf op niveau hebben gespeeld om op wedstrijd leven advies te kunnen geven??
  Vind ik leuk
  mcmodd +23600
  donderdag 23 november 2017 om 15:47
  Nee, dat is heel raar. Op niveau gespeeld hebben kan helpen, maar je hebt eerder een soort veldheer nodig die in kan spelen op de menselijke reacties op anderen in de voetbalsport. Vaak betekent dat afleren van wat je geleerd hebt en het ontwikkelen van alternatieven. Ik heb het idee dat het ook te maken moet hebben met economisch omgaan met zuurstof en vermoeidheid, maar het vrijlopen in de meest logische richting is in ieder geval de hoofdmoot.
  Vind ik leuk
  Koeien +2428
  donderdag 23 november 2017 om 09:17
  Wat me meer tegenstaat is "Het is voor een technische staf niet mogelijk om met elke speler in de selectie zo specifiek te werken, zo diep te gaan"

  Je moet juist als club al zoveel tijd in elke individuele speler stoppen en ik denk ook dat trainers zoals bv Guardiola met zijn staf dat ook doen.

  Kijk nou naar de miljoenen die rondgaan in zulke clubs, dan kun je ook wel 11 tactiektrainers aanstellen als het moet.

  Ik vind het goed dat De Vrij dit doet hoor, maar het zou niet nodig moeten zijn.
  Vind ik leuk
  mcmodd +23600
  donderdag 23 november 2017 om 16:10
  In principe heb je gelijk, maar elf aparte specialisten op dit gebied moeten dan eerst weer dezelfde uitgangspunten op elkaar afstemmen en blijvend daarmee bezig zijn. Een trainer probeert dit zoveel mogelijk met standaard oefenvormen voor het hele team, een kwestie van tijd, overredingskracht en natuurlijk ook geld.
  Vind ik leuk
  Shelbourne +4462
  donderdag 23 november 2017 om 08:39
  Zo lang dit in overleg is met de club mag je alleen maar blij zijn dat zulke jongens er alles voor over hebben om zich te verbeteren. Helemaal omdat het initiatief vanuit de speler komt.
  Vind ik leuk
  THIJS FC +58
  donderdag 23 november 2017 om 21:08
  slimme keuze van De Vrij
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  De Vrij: 'Geloof heilig dat dit een gamechanger is, maar niemand heeft het door'