'Hun zaakwaarnemers willen dat ze spelen, nou dan moeten ze het nu laten zien'

'Hun zaakwaarnemers willen dat ze spelen, nou dan moeten ze het nu laten zien'

23-11-2017 07:31
11

Vitesse kan Europese overwintering wel uit het hoofd zetten, waardoor de Eredivisie voorrang geniet. Trainer Henk Fraser waakt voor een afgang tegen SS Lazio, maar gooit zijn basiselftal wel op de schop in Rome.

"Wij gaan niet op pad om de schade te beperken. We gaan voor een maximaal resultaat", zegt Fraser in het Algemeen Dagblad. "En daarbij vinden wisselingen plaats. Dat hebben diverse spelers op een gegeven moment zelf afgedwongen. Julian Lelieveld en Lassana Faye vinden zelf dat ze moeten spelen bij Vitesse. Hun zaakwaarnemers wíllen dat ze spelen. Nou, dan moeten ze het nu maar laten zien."

Fraser zet de boel bij Vitesse op scherp. Bryan Linssen en Fankaty Dabo krijgen rust. Thulani Serero wellicht ook. Het is de vraag of Thomas Bruns negentig minuten gaat spelen. "Zondag spelen we tegen ADO Den Haag", geeft de coach aan. "Gezien de recente resultaten, met één punt uit drie wedstrijden, is dat voor ons een finale. Daar kunnen we niet omheen. Wij moeten zorgen dat we de komende tijd de boel in de competitie niet verkloten."

Fraser is desondanks op zijn hoede voor een doemscenario tegen Lazio. "Wij moeten zeker zorgen dat we geen pak slaag krijgen. We verkeren niet in grootse vorm en dan zwelt de kritiek aan, maar een grote nederlaag zet helemaal de toon. Zeker met 1700 Vitesse-fans op de tribune."