Weinig begrip voor actie Berizzo: 'Om een sluipmoordenaar in te zetten, gaat ver'

Weinig begrip voor actie Berizzo: 'Om een sluipmoordenaar in te zetten, gaat ver'

23-11-2017 07:44
3

Sevilla-coach Eduardo Berizzo wist zijn spelers in de rust van het Champions League-duel met Liverpool tot op het bot te motiveren. De Argentijn vertelde dat hij ernstig ziek is, waarna de Andalusiërs een 0-3 achterstand wisten weg te poetsen: 3-3.

Dergelijke trainerstrucjes zijn bijzonder, zegt Aad de Mos in het Algemeen Dagblad. "Zelf zou ik zoiets als trainer nóóit gebruiken. Wat Berizzo heeft gedaan is wel uniek, maar ik hoop toch echt dat het de laatste keer is dat een coach dit moet doen om spelers te motiveren. Het is een Zuid-Amerikaan. Bij ons houden we zulke privézaken het liefst in achterkamertjes, daar niet."

"Het zal met trots te maken hebben", vervolgt De Mos. "Ze stevenden op een vernedering af in eigen huis. Hij wilde iets doen om dat te voorkomen. Maar om dan een sluipmoordenaar die jou zelf te pakken heeft in te zetten, gaat heel ver. Het lijkt me allesbehalve prettig om als trainer te doen."

Foppe de Haan veroordeelt de actie van Berizzo niet, maar zou het zelf niet toepassen. "Hij zal gedacht hebben: ze laten me zakken en nou ben ik ook nog eens ziek. Ik moet iets doen", aldus de Fries. "Het is in elk geval wel een extreem en ongebruikelijk beroep dat hij op zijn groep deed."