Geen binding met NAC-spelers: 'Tot 1 uur 's nachts gebleven, geen speler gezien'

Geen binding met NAC-spelers: 'Tot 1 uur 's nachts gebleven, geen speler gezien'

23-11-2017 13:52
18

Anthony Lurling merkt dat de fans van NAC Breda zich niet kunnen identificeren met het team. Tijdens de 0-8 nederlaag tegen Ajax zagen de fans op de B-Side het al snel niet meer zitten.

"Wat mij vooral opviel, was de gelatenheid in het stadion. 'Daar gaan we weer', zeiden de mensen meteen na de 0-1", aldus Lurling, oud-speler van NAC, tegen BN DeStem. "Ze identificeren zich niet met de spelers: 'Als ik in de stad loop, zou ik al die jongens zo voorbijlopen', hoor ik dan."

Lurling kan daar wel begrip voor opbrengen. "Ik ben een aantal keer tot 1 uur 's nachts in de Cordial gebleven, maar ik heb geen speler gezien. De binding die wij vroeger hadden met de club, is minder geworden. Toch weet ik zeker dat de spelers niet denken: 'Laat het vanavond maar gaan.' Welke elf ook op het veld staan, ze willen allemaal winnen. Daar twijfel ik geen seconde aan. Het viel voor Ajax allemaal op z'n plek. Neres scoort uit de kluts, Van de Beek via de rug van een speler. Na half uur weet je: het is klaar. Maar met 0-8 verliezen? Nee, dat mag nooit gebeuren."