Buitenlandse media: Robinho (33) veroordeeld tot gevangenisstraf van negen jaar

Buitenlandse media: Robinho (33) veroordeeld tot gevangenisstraf van negen jaar

Robinho, voormalig spits van onder meer Real Madrid, Manchester City en AC Milan, lijkt voor meerdere jaren de bak in te draaien. De 33-jarige Braziliaan is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar wegens verkrachting van een jonge vrouw. Dat melden buitenlandse media. 

In 2013 ging Robino met vijf vrienden de fout in tijdens een nachtje stappen in het uitgaansleven van Milaan. De honderdvoudig international van Brazilië stond destijds onder contract bij AC Milan. Vier jaar na dato heeft een Italiaanse rechtbank besloten dat de vedette moet brommen voor zijn misdaad. 

Onduidelijk is nog of Robinho definitief achter de tralies verdwijnt. De spits speelt momenteel voor Atlético Mineiro. Hoogstwaarschijnlijk gaan Robinho en zijn advocaten in beroep tegen de uitspraak. 

Robinho debuteerde in 2002 bij Santos. Al snel werd hij bestempeld als een wonderkind. Real Madrid haalde de aanvaller in 2005 naar Spanje. Later speelde de kleine dribbelaar voor Man City, Milan, opnieuw Santos en het Chinese Guangzhou Evergrande

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s