PEC 'gehypet': 'Ik weet dat de media graag die romantische verhalen opschrijven'

PEC 'gehypet': 'Ik weet dat de media graag die romantische verhalen opschrijven'

24-11-2017 08:46
41

Het huidige succes van PEC Zwolle in de Eredivisie wordt door velen gezien als een sprookje. Technisch directeur Gerard Nijkamp van de Overijsselse club vindt dat vooral onzin.

"Ik vind alleen wel dat de kneuterigheid wordt gehypet", zegt Nijkamp in Voetbal International. "We zijn serieuze stappen aan het zetten richting een topsportcultuur. In de top wordt ook gekaart en ja, onze selectie eet tegelijkertijd met de rest van het personeel. Ik lees alleen nergens dat ze een andere lunch hebben, samengesteld door een diëtist."

"Ik weet dat de media graag die romantische verhalen opschrijven, maar er wordt hier heel hard gewerkt", vervolgt de directeur van de huidige nummer vier van de Eredivisie. "Is dit een sprookje óf zit er een gedachte achter? Ik zeg het laatste. Daarom zijn we ook nog niet tevreden. Dit is pas een tussenrapport en met een tussenrapport ga je niet over."

Volgens Nijkamp werd de basis van het huidige succes vorig seizoen al gelegd. "Ik ben vorig jaar misschien wel een beetje uit de bocht gevlogen met het avontuur. Ik heb het over de huurlingen. Er was sprake van een bepaalde disbalans in de kleedkamer. Deze zomer hebben we het team gerepareerd."