Rooney stellig na blamage in Europa League: 'Het gaat beter dan onder Koeman'

Rooney stellig na blamage in Europa League: 'Het gaat beter dan onder Koeman'

24-11-2017 09:31
18

Hoewel Everton ook na het ontslag van Ronald Koeman blijft worstelen, is Wayne Rooney van mening dat de trainerswissel The Toffees goed heeft gedaan. Dat zei hij na de beschamende 1-5 thuisnederlaag tegen Atalanta Bergamo.

Koeman werd na een dramatische seizoensstart eind oktober op straat gezet. David Unsworth neemt de honneurs waar, maar sindsdien wist Everton slechts één van zijn zes officiële duels te winnen. Het dieptepunt was tegen Atalanta. Toch is Rooney enthousiast over de aanstelling van Unsworth. "Het is een positieve verandering, gelet op de resultaten."

"Sinds David voor de groep staat is er een uitstekende sfeer onder de spelers en hebben we een aantal positieve resultaten behaald", zegt de oud-speler van Manchester United tegen The Independent. "We moeten weer mee kunnen doen. Er is natuurlijk een trainerswissel geweest, er is een positieve verandering in onze optredens te zien, behalve vanavond dan."

"We moeten punten gaan pakken in de Premier League, zodat we gaan stijgen op de ranglijst", vervolgt Rooney, die afwacht wie de nieuwe manager wordt. "De clubleiding moet een beslissing maken, ik weet dat ze daar mee bezig zijn."