Ruzie met Guardiola: 'Ik zei tegen hem: praat niet zo tegen mij, ik ben geen kind'

Ruzie met Guardiola: 'Ik zei tegen hem: praat niet zo tegen mij, ik ben geen kind'

24-11-2017 09:52
13

Eric Abidal en Pep Guardiola kenden een valse start van hun samenwerking bij FC Barcelona. De Franse verdediger voelde zich als een kind behandeld door de Catalaanse succescoach.

Guardiola kwam kort na zijn aanstelling als hoofdcoach van Barça in botsing met Abidal. "In het begin was het gecompliceerd", zegt de 66-voudig international tegen Europe 1. "Ik was als de vader van onze familie en we bereiden ons in de Verenigde Staten voor op het seizoen. Guardiola kwam naar me toe en zei dat ik moest stoppen met Frans praten tegen Thierry Henry."

"Ik zei hem: 'praat niet zo tegen mij, ik ben geen kind'", vervolgt Abidal. "En ook: 'als ik geen Frans mag praten met Henry, waarom praten alle Catalanen dan onderling Catalaans?' De discussie ging van kwaad tot erger en de spanning steeg. Ik moest zelfs met de voorzitter praten om het uit te leggen."

Dat incident had uiteindelijk geen invloed op de mening van Abidal over Guardiola. "Hij is een trainer met geweldige klasse. Ik leerde elke dag van hem."