Pijnlijke BILD-analyse over 'softe' Bosz: spelers verbaasd over vrije dag

Pijnlijke BILD-analyse over 'softe' Bosz: spelers verbaasd over vrije dag

24-11-2017 10:58
30

Peter Bosz begon fenomenaal aan zijn debuutseizoen als trainer van Borussia Dortmund, maar staat inmiddels onder serieuze druk. BILD heeft zelfs een analyse gemaakt met de grootste fouten van Bosz tot nu toe.

Zo houdt de Apeldoorner te halsstarrig vast aan zijn geliefde 4-3-3. 'Dat hoort net zo veel bij Bosz als kaas bij Nederland', schrijft de Duitse krant. 'Maar vooral de verdedigers voelen zich niet prettig in dit systeem. Tegen topploegen is het extreem riskant.' Ook zou hij met een te zachte hand regeren in Dortmund. Volgens BILD kregen de spelers donderdag tot hun eigen verbazing vrij, terwijl zaterdag de beladen Kohlenpott-derby tegen Schalke 04 op het programma staat.

Wedden

Meer odds

Daarnaast zou Bosz te weinig aandacht besteden aan de fysieke gesteldheid van zijn ploeg. Tijdens een acht dagen durend trainingskamp in de zomer zijn slechts zes trainingssessies ingepland, waardoor BVB het door Bosz gepredikte pressievoetbal meestal slechts een uur lang kan volhouden. Tot slot wordt Bosz wispelturigheid verweten. Alleen al de achterhoede van Borussia Dortmund kende dit seizoen al dertien verschillende samenstellingen.

Lees ook: Druk op Bosz wordt onmenselijk groot: 'Dit Dortmund-team leek wel dood'