'Barça benoemt droomversterking, Valverde durft niet bij oude club te shoppen'

'Barça benoemt droomversterking, Valverde durft niet bij oude club te shoppen'

24-11-2017 12:06
8

FC Barcelona is druk bezig met het zoeken naar defensieve versterkingen. De Catalanen hebben hun oog laten vallen op de in Frankrijk geboren Aymeric Laporte, die bij Athletic Bilbao samenwerkte met trainer Ernesto Valverde.

Laporte wordt door Valverde en co gezien als ideale en broodnodige aanvulling voor de Barça-defensie: Gerard Piqué en Javier Mascherano zijn al in de dertig en Thomas Vermaelen mag uitzien naar een nieuwe werkgever. De verdediger zelf zou een hereniging met zijn oude trainer ook wel zien zitten, maar Valverde is volgens Mundo Deportivo huiverig om bij zijn voormalige werkgever te shoppen. De 53-jarige Spanjaard wil zijn goede betrekkingen met Athletic niet schaden.

Het alternatief voor Laporte zou echter rondlopen bij een andere Baskische club. Valverde heeft intern laten weten gecharmeerd te zijn van de 26-jarige Inigo Martinez, die momenteel onder contract staat bij Real Sociedad. De Spaans international heeft nog een contract tot medio 2021 in San Sebastian en staat naar verluidt samen met Laporte op een lijstje met droomversterkingen, waar ook de naam van Matthijs de Ligt terug te vinden is.